ABLAKNYITÁS

0
0
0
s2sdefault
Gimnazistáink az Ablaknyitogatón szerepeltek lélekben gazdag ünnepvárást kívánva mindenkinek.

PÁLYAKÉP

0
0
0
s2sdefault
Kilencedikes- és nyolcadikos tanulóink népszerűsítették gimnáziumunkat a pályaválasztási kiállításon.

Nick Vujjicic

0
0
0
s2sdefault
Felsős diákjaink egy része és gimnazistáink a mai napot iskolán kívüli tanulással töltik: a Papp László Budapest Sportarénában Nick Vujjicic tanúságtételét hallgathatják meg Higgy, remélj, szeress címmel. Délután pedig a Hadtörténeti Múzeumba látogatnak. Jó lehet így tanulni, gyarapodni tudásban és lélekben!

OKTÓBER 23.

0
0
0
s2sdefault
Különleges és felemelő pillanat, hogy ma nem külön intézményként, hanem a város gimnáziumai közé fogadva helyezhettük el az emlékezés koszorúját. Iskolánk neve a reményt szimbolizáló zöld színű szalagra íródott.

SZENT MARGIT SZOBOR

0
0
0
s2sdefault
Hamarosan "tető" kerül Szent Margit szobrunk feje fölé. Hálás köszönet érte!!!

ŐSZ LEHULLÓ KINCSEI

0
0
0
s2sdefault
Az ősz lehulló kincsei címmel kiállítás nyílt iskolánk emeleti aulájában. Jöjjenek és gyönyörködjenek az alkotásokban!

BOZSIK PROGRAM

0
0
0
s2sdefault
Fekete Zoltán kollégánk a Magyar Labdarúgó Szövetség díját vehette át azért a kiemelkedő munkáért, mellyel iskolánk ifjú labdarúgóit oly sok szép eredményhez segítette a Bozsik program mérkőzésein. Gratulálunk Zoli bácsi!

VENI SANCTE

0
0
0
s2sdefault
Vasárnap délután a templom előtt vártuk a vakációról visszatérő diákokat és szüleiket. Az 5 órakor kezdődő Veni Sanctéra teljesen megtelt a Szent Mihály templom. A misén Attila atya a legtöbb figyelmet természetesen a legkisebbekre, az 52 első osztályba érkező kisdiákunkra szentelte. A liturgikus részek után az igazgatónő, Turzáné Papp Erika köszöntötte a tanulókat és hozzátartozóikat. Elmondta, hogy az idei tanév nagy változása, hogy iskolánknak már gimnáziumi osztálya is van, így a nevünk is megváltozott. ettől a tanévtől már Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola vagyunk.

CSALÁDI SPORTNAP

0
0
0
s2sdefault
Pedagógiai programunkban kétévenként szerepel az iskola udvarára tervezett sportolás. Remek hangulatban telt a délelőtt. Az bemelegítő iskolakör lefutása után lehetőség volt kapura rúgni, súlyt dobni, ugráló kötelezni, hasizmokat erősíteni és még egyebekben kipróbálni magukat gyerekeknek és felnőtteknek. Később közösen szurkoltunk a diák-szülő műfüves mérkőzésen. Bizony sok apuka és anyuka, sőt még nagyszülő is beszállt a játékos sporttevékenységekbe, melynek végén 1-1 Sportszelettel jutalmaztuk a résztvevőket.

ANYÁK NAPJA

0
0
0
s2sdefault
Hazánkban május első vasárnapján az édesanyákra irányul a figyelem. Újságokban, tévében, rádióban róluk hallunk, olvasunk. Önfeláldozásukat, szeretetüket ezen az egy napon próbáljuk meghálálni. Csak remélni tudjuk, hogy diákjainkat sikerül arra nevelni, hogy ez ne így legyen, vagyis az év minden napján az édesanya és a család kiemelt szerepet kapjon az életükben. Természetesen az ünnep kapcsán mi is készülünk műsorral és ajándékokkal, melyet a legkisebbektől a legnagyobbakig őszinte meghatottsággal és szeretettel nyújtanak át tanítványaink.

ELSŐÁLDOZÁS

0
0
0
s2sdefault
Fennkölt esemény részesei lehettünk vasárnap Bánhidán. Már hetek óta izgatottan készülődtek a nagy napra harmadikos diákjaink és pár nagyobb iskolatársuk. Május első vasárnap reggelén hófehér ruhába öltözve, nyakukban kereszttel megérkeztek a Szent Mihály templomba az ünnepi szentmisére. Megszeppent, tágra nyílt, őszinte tekintetű apróságok töltötték meg az oltár előtti széksorokat. Az elsőáldozás után finom sütemény várta a boldogságtól sugárzó, vidám gyermeksereget a templom melletti Szent Ignác teremben.